Make sense & look good.

Lucky Lois is een boutique studio voor branding in Amsterdam. Hier draait alles om persoonlijke aandacht, inspiratie, gevoel voor schoonheid en creativiteit.

Foto Laura Knipsael Locatie Agora Theater

Wil je kennismaken?

Heb je een vraag of plannen voor een nieuw bedrijf of project?

Boek een gratis inspiratiesessie.

Ik help ondernemers die met hun hart gekozen hebben voor wat ze doen. Ik wil jou helpen met het bouwen van een sterk merk. Wanneer je een heldere merkstrategie hebt en dat op een stijlvolle manier uitdraagt, dan neem je je werk en klanten serieus. Daar wordt de wereld mooier van. 

 

Mijn stijl kenmerkt zich door heldere vormen, details en is over het algemeen kleurrijk. Ik voel me wel eens de Marie Kondo van het platte vlak; selecteren, ordenen, de kern uit je verhaal halen. Zodat jouw boodschap duidelijk overkomt. Ik geef er een vorm aan die past als een mooie Dries van Noten jas. Zodat jij de ruimte hebt om te doen waar je goed in bent.

 

WAAROM MET MIJ SAMENWERKEN?

Je moet alleen met mij werken als je een klik voelt. Maar ik denk dat mijn klanten de combinatie van een warme en inspirerende energie het fijnst vinden. Ik vraag betrokkenheid en toewijding; dat krijg je uiteraard ook van mij. Andere opdrachtgevers zeiden dit over mij. 

 

Ik woon en werk in Amsterdam. De stad geeft me energie. Even het Stedelijk Museum kunnen binnenlopen en ergens een goede koffie drinken, het geeft me een rijk gevoel. Ook ben ik graag in de natuur. Ik ben opgegroeid op een boerderij midden in het bos in Drenthe en dat heeft mij mede de liefde voor de natuur gegeven.

 

Naast mijn werk in opdracht vind ik het belangrijk voor mijn creativiteit om vrij werk te maken. Je kunt dit bekijken (en kopen) op Lois in space.

 

Mijn droom is om locatie onafhankelijk te kunnen werken. Nederland zal mijn basis blijven maar een maand of twee per jaar op een andere plek in de wereld thuis zijn lijkt me heel verrijkend. 

 

ERVARING

​Mijn eerste bedrijf begon ik ruim 20 jaar geleden, terwijl ik nog aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeerde. Intuïtief bouwde ik, samen met een compagnon en een klein team, aan het ontwerpbureau Hollandse Meesters. Met veel plezier maakten we werk voor klanten als: Het Nationale Toneel, Museum Catharijneconvent, Theatergroep Aluin, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Ingrado, Prorail, Hoofdruimte, Sobuildings, Stivoro, VO Raad, KWF Kankerbestrijding, Trimbos Instituut, GGD IJsselland, WTC Almere.

Op Academie Artemis in Amsterdam doceer ik part-time communicatiestyling.

Dutch Photography talent 2019.

Mijn autonome werk kun je bekijken (en kopen) op Lois in space

Atmosphere_1_Wonder.jpg
Anderen over mij
 

"Ik heb een aantal keren met veel plezier samengewerkt met Mireille. Als zij een opdracht aanneemt is ze transparant over de verwachtingen en de kosten. En het resultaat was steeds heel goed. Kortom, ik kan iedereen van harte aanbevelen om met Mireille te werken."

Nicolette Bartelink, museum adviseur | interim management

"We hadden veel lol tijdens de shoot.
En het was voor het eerst dat ik me comfortabel voelde voor de camera."

 

Bea Oostenenk, Atelier Oost

"Met Mireille kan ik lezen en schrijven.
Ze is fijngevoelig en begrijpt zodoende al gauw waar je heen wilt, ook als je het zelf nog niet precies onder woorden kunt brengen.
En als je dan haar vertaling vormgegeven ziet, denk je: 'Ja, dat bedoelde ik!"

 

Billie-Jo Krul, Billie Jo Fotografie

"We wilden een beeld neerzetten dat
afweek van de vastgoedwereld: Kleurrijk, vrouwelijk en speels. Dat is gelukt!
Het is een heel krachtige branding geworden,
met ritme en rust in de stijl."

 

Marlon Huysmans, Sobuildings

 

"Mireille heeft voor mij altijd prachtige, eigentijdse, herkenbare dingen gemaakt en de organisaties waar ik werkte een smoel gegeven!"

 

Trudy Prins, Voorzitter Raad van Bestuur De Rijnhoven

"Wij vinden het heel fijn samenwerken, Mireille vat onze wensen heel goed in het design en werkt lekker snel!"

 

Raymond Landegent, Groenemorgen

"De Brand Building Sessie met Mireille is heel waardevol. Aan de hand van een mooi ontworpen werkboek bouw je je merk helemaal op. Mireille is heel fijn om mee samen te werken, ze luistert goed, is eerlijk en zet je aan het denken. Daarnaast snapt ze van begin tot eind hoe je een sterk merk neerzet."

 

Marloes Hees, Hees & Meester

"Ongeveer tien jaar geleden heb ik met Mireille samengewerkt. Zij werkte toen nog bij Hollandse meesters, ik bij Het Nationale Toneel. Zij de vormgever, ik de PR & Communicatie coördinator. Toen ik vertrok op weg naar nieuwe avonturen, ben ik Mireille altijd blijven volgen. Ook toen zij nieuwe avonturen voor haar zelf aan ging.

 

In mei 2019 kreeg ik een kans om een eigen bedrijf te starten. Er moest een nieuw logo, een nieuwe website etc. ontwikkeld worden. Ik wist meteen wie ik daarvoor wilde vragen: Mireille (alias Lucky Lois). Gelukkig wilde zij het ook doen!

 

We hebben een gesprek gehad, waarin ik vertelde waar ik naar toe wilde gaan met mijn bedrijf en welke eigenschappen ik daarin wilde laten zien. Mireille heeft dat in dat ene gesprek meteen goed weten te vangen en een pracht pakket voor mij ontwikkelt. Werkelijk alles klopte hieraan. Ik voel me zo gelukkig, niet alleen dat iemand kon visualiseren wat ik vertelde, maar ook dat iemand mij zo verstond. Ik denk dat dat haar kracht is!"

 

Anouk Goorman - van Holten, July Management

Mijn favorieten

Dit is een verzameling van inspirerende magazines, musea en fijne boutique hotels.

(ONLINE) MAGAZINES

HOTELS

MUSEA

LL logo augustus 2019_ALT.png