Make sense & look good.

Lucky Lois is een boutique studio voor visuele branding in Amsterdam. Hier draait alles om persoonlijke aandacht, inspiratie, gevoel voor schoonheid en creativiteit.

Foto Laura Knipsael Locatie Hotel Mercier

MIREILLE DUIVEN - ONTWERPER, BEELDMAKER EN ONDERNEMER

“Ik hou van ondernemen. Ik doe het al mijn hele werkende leven en het lukt me steeds beter om dicht bij mezelf te blijven. Met wat ik doe en in hoe ik dat naar buiten laat zien. Met Lucky Lois en Lois in Space kan ik doen wat ik het liefste doe: verhalen vertellen met vorm en kleur. Mijn eigen verhaal, in mijn autonome fotografie. En de verhalen van anderen. Van mensen uit allerlei werkvelden die net als ik enthousiast worden van kwaliteit en schoonheid. Die zich graag laten inspireren en verfijning waarderen.”
 

“Als ontwerper kenmerkt mijn werk zich door zinvolle en heldere vormen. Ik ga op zoek naar de essentie. Mijn werk is kleurrijk en subtiel. Persoonlijk contact en een klik met mijn opdrachtgevers is voor mij belangrijk. Ik vraag van hen betrokkenheid en toewijding; dat krijgen zij ook van mij.”
 

“Buiten het werk... Voor oesters en witte wijn kun je me wakker maken. Ik geniet van hardlopen in het Amsterdamse Bos. Me onderdompelen in de energie van een stad. Ik kan heel gelukkig worden in een museum. Sterk voel ik me met mijn voeten op de aarde, in het bos. Ik krijg energie van de wijdsheid en het licht bij het strand. Gewone dingen, die bijzonder worden als je er de tijd voor neemt.” 

​TEAM

Ik heb het geluk regelmatig samen te werken met top-creatieven uit verschillende disciplines. Wanneer een concept daarom vraagt, kan ik altijd rekenen op de expertise van een ervaren copywriter, communicatiestrateeg, illustrator of videomaker uit mijn netwerk.

ERVARING

Ruim 20 jaar geleden startte ik samen met een compagnon ontwerpbureau Hollandse Meesters in Utrecht. Met veel plezier maakten we werk voor klanten als: Het Nationale Toneel, Museum Catharijneconvent, Theatergroep Aluin, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Ingrado, Prorail, Hoofdruimte, Sobuildings, Stivoro, VO Raad, KWF Kankerbestrijding, Trimbos Instituut, GGD IJsselland, WTC Almere.

In 2017 besloot ik om opnieuw te beginnen. Ik begon met Lucky Lois en met een studie aan de Fotoacademie in Amsterdam.

​Op Academie Artemis in Amsterdam doceer ik part-time communicatiestyling.

Dutch Photography talent 2019.

Mijn autonome werk kun je bekijken (en kopen) op Lois in space

Atmosphere_1_Wonder.jpg
Anderen over mij

"Ik heb een aantal keren met veel plezier samengewerkt met Mireille. Als zij een opdracht aanneemt is ze transparant over de verwachtingen en de kosten. En het resultaat was steeds heel goed. Kortom, ik kan iedereen van harte aanbevelen om met Mireille te werken!"

 

Nicolette Bartelink, museum adviseur | interim management

"We hadden veel lol tijdens de shoot.
En het was voor het eerst dat ik me comfortabel voelde voor de camera."

 

Bea Oostenenk, Atelier Oost

"Met Mireille kan ik lezen en schrijven.
Ze is fijngevoelig en begrijpt zodoende al gauw waar je heen wilt, ook als je het zelf nog niet precies onder woorden kunt brengen.
En als je dan haar vertaling vormgegeven ziet, denk je: 'Ja, dat bedoelde ik!"

 

Billie-Jo Krul, Billie Jo Fotografie

"We wilden een beeld neerzetten dat
afweek van de vastgoedwereld: Kleurrijk, vrouwelijk en speels. Dat is gelukt!
Het is een heel krachtige branding geworden,
met ritme en rust in de stijl."

 

Marlon Huysmans, Sobuildings

 

"Mireille heeft voor mij altijd prachtige, eigentijdse, herkenbare dingen gemaakt en de organisaties waar ik werkte een smoel gegeven!"

 

Trudy Prins, Voorzitter Raad van Bestuur De Rijnhoven

"De Brand Building Sessie met Mireille is heel waardevol. Aan de hand van een mooi ontworpen werkboek bouw je je merk helemaal op. Mireille is heel fijn om mee samen te werken, ze luistert goed, is eerlijk en zet je aan het denken. Daarnaast snapt ze van begin tot eind hoe je een sterk merk neerzet."

 

Marloes Hees, Hees & Meester

"Ongeveer tien jaar geleden heb ik met Mireille samengewerkt. Zij werkte toen nog bij Hollandse meesters, ik bij Het Nationale Toneel. Zij de vormgever, ik de PR & Communicatie coördinator. Toen ik vertrok op weg naar nieuwe avonturen, ben ik Mireille altijd blijven volgen. Ook toen zij nieuwe avonturen voor haar zelf aan ging.

 

In mei 2019 kreeg ik een kans om een eigen bedrijf te starten. Er moest een nieuw logo, een nieuwe website etc. ontwikkeld worden. Ik wist meteen wie ik daarvoor wilde vragen: Mireille (alias Lucky Lois). Gelukkig wilde zij het ook doen!

 

We hebben een gesprek gehad, waarin ik vertelde waar ik naar toe wilde gaan met mijn bedrijf en welke eigenschappen ik daarin wilde laten zien. Mireille heeft dat in dat ene gesprek meteen goed weten te vangen en een pracht pakket voor mij ontwikkelt. Werkelijk alles klopte hieraan. Ik voel me zo gelukkig, niet alleen dat iemand kon visualiseren wat ik vertelde, maar ook dat iemand mij zo verstond. Ik denk dat dat haar kracht is!"

 

Anouk Goorman - van Holten, July Management

Mijn favorieten

Dit is een verzameling van inspirerende magazines, musea, fijne boutique hotels tot inspirerende (business) boeken en apps.

(ONLINE) MAGAZINES

HOTELS

BOEKEN

APPS

MUSEA

LL logo augustus 2019_ALT.png