Make sense & look good.

Lucky Lois is een boutique studio voor visuele branding in Amsterdam. Hier draait alles om persoonlijke aandacht, inspiratie, gevoel voor schoonheid en creativiteit.

Foto Laura Knipsael Locatie Hotel Mercier

MIREILLE DUIVEN - ONTWERPER, BEELDMAKER EN ONDERNEMER

“Ik hou van ondernemen. Ik doe het al mijn hele werkende leven en het lukt me steeds beter om dicht bij mezelf te blijven. Met wat ik doe en in hoe ik dat naar buiten laat zien. Met Lucky Lois en Lois in Space kan ik doen wat ik het liefste doe: verhalen vertellen met vorm en kleur. Mijn eigen verhaal, in mijn autonome fotografie. En de verhalen van anderen. Van mensen uit allerlei werkvelden die net als ik enthousiast worden van kwaliteit en schoonheid. Die zich graag laten inspireren en verfijning waarderen.”
 

“Als ontwerper kenmerkt mijn werk zich door zinvolle en heldere vormen. Ik ga op zoek naar de essentie. Mijn werk is kleurrijk en subtiel. Persoonlijk contact en een klik met mijn opdrachtgevers is voor mij belangrijk. Ik vraag van hen betrokkenheid en toewijding; dat krijgen zij ook van mij.”
 

“Buiten het werk... Voor oesters en witte wijn kun je me wakker maken. Ik geniet van hardlopen in het Amsterdamse Bos. Me onderdompelen in de energie van een grote stad. Ik kan heel gelukkig worden in een museum. Sterk voel ik me met mijn voeten op de aarde, in het bos. Ik krijg energie van de wijdsheid en het licht bij het strand. Gewone dingen, die bijzonder worden als je er de tijd voor neemt.” 

​TEAM

Ik heb het geluk regelmatig samen te werken met top-creatieven uit verschillende disciplines. Wanneer een concept daarom vraagt, kan ik altijd rekenen op de expertise van een ervaren copywriter, communicatiestrateeg, illustrator of videomaker uit mijn netwerk.

ERVARING

Ruim 20 jaar geleden startte ik samen met een compagnon ontwerpbureau Hollandse Meesters in Utrecht. Met veel plezier maakten we werk voor klanten als: Het Nationale Toneel, Museum Catharijneconvent, Theatergroep Aluin, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Ingrado, Prorail, Hoofdruimte, Sobuildings, Stivoro, VO Raad, KWF Kankerbestrijding, Trimbos Instituut, GGD IJsselland, WTC Almere.

In 2017 besloot ik om opnieuw te beginnen. Ik begon met Lucky Lois en met een studie aan de Fotoacademie in Amsterdam.

​Op Academie Artemis in Amsterdam doceer ik part-time communicatiestyling.

Dutch Photography talent 2019.

Mijn autonome werk kun je bekijken (en kopen) op Lois in space

LL logo augustus 2019_ALT.png